Icoon scholen | VestaTech - Eén IT partner, van starter tot corporate

Oplossingen voor scholen

Voor elke school staan veiligheid en privacy voorop. Bovendien wordt het onderwijs steeds digitaler georganiseerd. Een stabiel netwerk en een performante infrastructuur zijn van het allergrootste belang om je pedagogisch project op een kwalitatieve manier uit te voeren.

Logo VestaTech

Veiligheid primeert

Backups & security

Scholen beschikken over gevoelige data van hun leerlingen. Daarom is security van het grootste belang voor een veilige schoolomgeving. We volgen voor jouw school de security-updates nauwgezet op en zetten een firewall op om het risico op lekken te minimaliseren. Bovendien zetten we het netwerk redundant op, zodat je geen gegevens kunt kwijtspelen.

Sfeerbeeld VestaTech | Eén IT partner, van starter tot corporate

Toegangscontrole

Heb de volledige controle over wie de school betreedt

Via een systeem van toegangscontrole kunnen enkel bevoegde personen het schoolterrein betreden. Wie geen badge heeft, komt er niet zomaar in.

Sfeerbeeld VestaTech | Eén IT partner, van starter tot corporate

Stabiele & performante omgeving

Een netwerkverbinding waar je op kunt rekenen

Een betrouwbaar netwerk legt de basis voor een vlotte werking van het leerkrachtenteam. Tijdens een drukke lesvoormiddag wil je écht niet dat je internetverbinding wegvalt.

We monitoren proactief alle lopende processen en garanderen op die manier dat de lessen continu kunnen blijven doorgaan. Elke potentiële hapering of vertraging vangen we op.

Logo VestaTech

Managed services

Wij zorgen voor licenties voor de juiste personen

Dankzij onze managed services beheren we bovendien alle softwarelicenties. Een stagiair of een interimkracht aan het werk op school? Je kunt precies die toegangen verlenen die je wilt openstellen voor deze collega’s. Weigert de printer dienst? Contacteer ons en we lossen je probleem meteen op. Jij kunt focussen op je lessen en leerlingen.

Sfeerbeeld VestaTech | Eén IT partner, van starter tot corporate

Communicatiehulpmiddelen

Steeds meer online werken

Leerkrachten gaan steeds vaker digitaal aan de slag. Vlot online vergaderen of documenten delen met een collega-leerkracht of de directie? Rapporten opstellen in Excel, toetsen opmaken in Word? Het kan allemaal via Microsoft Teams.

Sfeerbeeld VestaTech | Eén IT partner, van starter tot corporate

Vragen over hardware?

VestaTech helpt je in het kiezen van het juiste materiaal

De juiste keuze maken wat laptops voor het ICT-lokaal betreft? Een nieuwe printer nodig? Of je bent toe aan de aankoop van nieuwe smartboards voor je klassen? VestaTech ondersteunt je in het maken van ene onderbouwde beslissing.

Sfeerbeeld VestaTech | Eén IT partner, van starter tot corporate

Voice Over IP

Een vlotte telefonie, da’s goud waard

Zoek je daarnaast ook een professionele telefonie-oplossing? Dankzij VoIP (Voice over IP) bespaar je als school op je telefoonfactuur en geniet je gegarandeerd van een heldere en snelle telefoonverbinding.

Samen bekijken we wat voor jouw school de beste opties zijn.

Logo VestaTech

Nog andere vragen?

VestaTech biedt ondersteuning op maat

Ben je nog op andere vlakken zoekende? Worstel je met vragen of problemen waarvoor je zelf geen oplossing vindt? Met letterlijk élke vraag kun je bij VestaTech terecht. Zo kunnen we bijvoorbeeld zorgen voor opleiding en training voor beginnende of oudere leerkrachten of kunnen we je huidige IT-infrastuctuur in kaart brengen en screenen via een audit.

Mocht dat nodig zijn, dan kunnen we ook via outsourcing een ICT-coördinator ter plaatse op school laten werken. Neem gerust contact op en we bespreken wat je precies nodig hebt.

Sfeerbeeld VestaTech | Eén IT partner, van starter tot corporate Logo VestaTech

Niet gevonden wat je zocht?

We denken graag met je mee, stuur ons een bericht!

    Bericht verzenden

    Contacteer Thomas

    thomas@vestatech.be